Το LibreOffice Impress μπορεί να εισάγει αρχεία πολυμέσων όπως, ταινίες και ήχους διαφόρων τύπων. Υποστηρίζονται όλες τις τυπικές μορφές ήχου και βίντεο (mp3, wma, wmv, mp4, mpeg).

Εισαγωγή αρχείου πολυμέσων

Για να εισαγάγετε ένα αρχείο ήχου ή βίντεο από τον υπολογιστή σας, χρησιμοποιήστε έναν από τους παρακάτω τρόπους:

α) Σε ένα πλαίσιο κειμένου περιεχομένου αυτόματης διάταξης, κάντε κλικ στο εικονίδιο Εισαγωγή ήχου ή βίντεο

β) Σε οποιαδήποτε διαφάνεια χρησιμοποιήστε το κουμπί Ήχος ή βίντεο από τη γραμμή Βασική εργαλειοθήκη.

γ) Ή, επιλέξτε την εντολή Εισαγωγή > Ήχος ή βίντεο από το κεντρικό μενού.

Όταν εμφανιστεί το παράθυρο του εξερευνητή αρχείων, επιλέξτε το αρχείο πολυμέσων που θέλετε να εισαγάγετε και κάντε κλικ στο κουμπί Άνοιγμα για να τοποθετήσετε το αντικείμενο στη διαφάνεια.

Αρχεία ήχου

Στην περίπτωση εισαγωγής αρχείου ήχου θα εμφανιστεί ένα εικονίδιο μέσα στη διαφάνεια που υποδηλώνει την ύπαρξη του πολυμέσου.

Αρχεία βίντεο

Σε περίπτωση αρχείου βίντεο, το πλαίσιο του θα εμφανιστεί μέσα στη διαφάνεια.

Μπορείτε να αλλάξετε το μέγεθος ή να μετακινήσετε το πλαίσιο του βίντεο όπως οποιοδήποτε άλλο αντικείμενο.

Τα αρχεία πολυμέσων θα ξεκινήσουν την αναπαραγωγή αυτόματα μόλις εμφανιστεί η διαφάνεια κατά τη διάρκεια της παρουσίασης.

Σύνδεση πολυμέσων

Από προεπιλογή, το Impress ενσωματώνει τα πολυμέσα στο τελικό αρχείο παρουσίασης. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να μετακινήσετε την παρουσίαση σε άλλον υπολογιστή και να αναπαραχθούν τα αρχεία πολυμέσων χωρίς να τα μεταφέρετε ξεχωριστά.

Έχετε επίσης τη δυνατότητα να συνδέσετε ένα αρχείο πολυμέσων κατά την εισαγωγή (παρουσίαση ως επιλογή σύνδεσης) σε μια παρουσίαση.

Σε αυτήν την περίπτωση, το αρχείο πολυμέσων δεν αποθηκεύεται μαζί με το αρχείο παρουσίασης. Εάν θέλετε να αναπαραγάγετε την παρουσίαση σε άλλον υπολογιστή, θα πρέπει να μεταφέρετε το αρχείο παρουσίασης μαζί με τα αρχεία πολυμέσων μέσα στον ίδιο φάκελο. Επιπλέον, οποιοδήποτε προσαρμοσμένο αρχείο ήχου που εισάγετε ως ηχητικό εφέ μετάβασης διαφάνειας, μπορεί μόνο να συνδεθεί με την παρουσίαση και πρέπει επίσης να μεταφερθεί μαζί με την παρουσίαση.

Κλιπ πολυμέσων από τη Συλλογή

Για να εισαγάγετε κλιπ μέσων απευθείας από τη Συλλογή:

  1. Κάντε κλικ στην καρτέλα Συλλογή στην πλευρική στήλη.
  2. Περιηγηθείτε σε ένα θέμα που περιέχει αρχεία πολυμέσων (για παράδειγμα sounds).
  3. Κάντε κλικ στην ταινία ή τον ήχο που θέλετε να εισαγάγετε και σύρετέ τo στην περιοχή της διαφάνειας.

Αναπαραγωγή πολυμέσων

Η γραμμή εργαλείων Αναπαραγωγή πολυμέσων ανοίγει αυτόματα όταν είναι επιλεγμένο ένα αρχείο πολυμέσων. Η προεπιλεγμένη θέση της γραμμής εργαλείων βρίσκεται στο κάτω μέρος της οθόνης. Εάν η γραμμή εργαλείων δεν ανοίξει, εκτελέστε την εντολή Προβολή > Εργαλειοθήκες > Αναπαραγωγή πολυμέσων από το κύριο μενού.

Last modified: Saturday, 5 May 2018, 10:08 PM