Η λειτουργία πίνακα περιεχομένων του Writer σάς επιτρέπει να δημιουργήσετε έναν αυτοματοποιημένο πίνακα περιεχομένων από τις επικεφαλίδες του εγγράφου σας. Αυτές οι καταχωρίσεις δημιουργούνται αυτόματα ως υπερσύνδεσμοι στον πίνακα. Κάθε φορά που γίνονται αλλαγές στο κείμενο μιας επικεφαλίδας στο σώμα του εγγράφου, αυτές οι αλλαγές εμφανίζονται αυτόματα μετά την ενημέρωση του πίνακα.

Δημιουργία πίνακα περιεχομένων

Ένας Πίνακας Περιεχομένων ή (ΠΠ) δημιουργείται από τις επικεφαλίδες ενός εγγράφου. Πριν εισαγάγετε τον ΠΠ, βεβαιωθείτε ότι έχετε διαθρώσει σωστά και με συνέπεια το κείμενό με χρήση επικεφαλίδων. Για παράδειγμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το στυλ Επικεφαλίδα 1 για τους τίτλους των κεφαλαίων και τα στυλ Επικεφαλίδα 2 και 3 για τις υποενότητες των κεφαλαίων.

Για να εισαγάγετε έναν ΠΠ:

  1. Τοποθετήστε το δρομέα στη θέση που θέλετε να εμφανίζεται (συνήθως στην αρχή του εγγράφου).
  2. Επιλέξτε την εντολή μενού:
    Εισαγωγή > Πίνακας περιεχομένων και ευρετηρίο > Πίνακας περιεχομένων

Με την παραπάνω εντολή θα εμφανιστεί το παράθυρο Εισαγωγή ευρετηρίου και ΠΠ. Μπορείτε να δείτε μια προεπισκόπηση του στην αριστερή πλευρά του παραθύρου. Πατήστε Εντάξει για να συνεχίσετε.

Ο ΠΠ δημιουργείτε αυτόματα στη θέση που ορίσμαμε και εμφανίζεται με γκρίζο φόντο. Αυτό το φόντο είναι για να σας υπενθυμίσει ότι το κείμενο δημιουργείται αυτόματα και δεν εμφανίζεται στην εκτυπώση.

Επεξεργασία του TOC

Τις περισσότερες φορές οι προεπιλεγμένες ρυθμίσεις για τον πίνακα περιεχομένων είναι αρκετές. Αν θέλετε να αλλάξετε την εμφάνιση και άλλες ρυθμίσεις του ΠΠ θα πρέπει να κάνετε επεξεργασία.

Για να επεξεργαστείτε έναν ΠΠ:

  1. Κάντε δεξί κλικ οπουδήποτε μέσα στο ΠΠ
  2. Επιλέξτε την εντολή Επεξεργασία του πίνακα περιεχομένων από το μενού περιβάλλοντος.

Στη καρτέλα Ευρετήριο ή πίνακας περιεχομένων μπορείτε για παράδειγμα να αλλάξετε τον τίτλο του πίνακα περιεχομένων.

Ενημέρωση και διαγραφή

Κάθε φορά που κάνετε αλλαγές στο κείμενο μέσα στις επικεφαλίδες, προσθέστε ή διαγράψτε μια επικεφαλίδα, αυτές οι αλλαγές δεν εμφανίζονται αυτόματα στον ΠΠ. Για να εφαρμοστούν οι αλλαγές και να ενημερωθεί ο ΠΠ επιλέξτε την εντολή Ενημέρωση του πίνακα περιεχομένων από το μενού περιβάλλοντος. Με παρόμοιο τρόπο γίνμεται η διαγραφή του ΠΠ με την εντολή Διαγραφή του πίνακα περιεχομένων.

Last modified: Monday, 30 April 2018, 7:01 PM