Οι τεχνοτροπίες (στυλ) χαρακτήρων συμπληρώνουν τα στυλ παραγράφου και εφαρμόζονται σε ομάδες χαρακτήρων και όχι σε ολόκληρες παραγράφους. Χρησιμοποιούνται κυρίως όταν θέλετε να αλλάξετε την εμφάνιση ή τα χαρακτηριστικά των τμημάτων μιας παραγράφου χωρίς να επηρεάσετε άλλα μέρη. Παραδείγματα αποτελεσμάτων που μπορούν να αποκτηθούν με τη χρήση χαρακτήρων είναι η έντονη γραφή, η πλάγια γραφή και οι έγχρωμες λέξεις.

Γιατί να χρησιμοποιείτε στυλ χαρακτήρων;

Οι χρήστες του Writer συχνά αναρωτιούνται ποιος ο λόγος να εφαρμόσουν στυλ χαρακτήρων όταν μπορούν απλά να εφαρμόσουν απευθείας μορφοποίηση, για παράδειγμα έντονη γραφή. Το παρακάτω παράδειγμα εξηγεί το λόγο.

Ας πούμε, για παράδειγμα, ότι επεξεργάζεστε ένα τεχνικό εγχειρίδιο το οποίο περιέχει δεκάδες όρους που επισημαίνονται με κίτρινο χρώμα. Στη συνέχεια, το αφεντικό σας έρχεται και λέει ότι δεν του αρέσει το χρώμα και πρέπει να το αλλάξετε σε γαλάζιο. Τώρα πρέπει να περάσετε την επόμενη ώρα κάνοντας όλες τις αλλαγές. Αν όμως είχατε χρησιμοποιήσει στυλ χαρακτήρων, θα χρειαζόνταν απλά να τροποποιήσετε τη τεχνοτροπία και όχι κάθε όρο ξεχωριστά.

Εφαρμογή και τροποποίηση στυλ χαρακτήρων

Για να εφαρμόσετε ένα προκαθορισμένο στυλ χαρακτήρων, χρησιμοποιήστε το παράθυρο Τεχνοτροπία και μορφοποίηση από την πλευρική στήλη.

Πρώτα επιλέξτε το κείμενο (όχι την παράγραφο)

και στη συνέχεια εφαρμόστε με διπλό κλικ ένα από τα διαθέσιμα στυλ.

Δημιουργία προσαρμοσμένου στυλ χαρακτήρων.

Για να δημιουργήσετε ένα προσαρμοσμένο στυλ χαρακτήρων:

  1. Επιλέξτε και μορφοποιήστε το κείμενό σας
  2. Δημιουργήστε μια νέα τεχνοτροπία από επιλογή με το αντίστοιχο κουμπί του παραθύρου Τεχνοτροπίες και μορφοποίηση της πλευρικής στήλκης.
  3. Δώστε ένα όνομα στη νέα τεχνοτροπία.

Last modified: Monday, 30 April 2018, 7:00 PM