Η εφαρμογή Writer παρέχει όλα τα εργαλεία για την εκτύπωση ενός εγγράφου με διάφορες επιλογές καθώς και για την προεπισκόπηση του, προτού το στείλουμε για εκτύπωση.

Προεπισκόπηση εκτύπωσης

Είναι πάντα μια καλή πρακτική να κάνετε προεπισκόπηση ενός εγγράφου προτού το εκτυπώσετε. Με την προεπισκόπηση μπορούμε να εντοπίσουμε λάθη και έτσι να αποφύγουμε τη σπατάλη χρόνου και χαρτιού. Για να ανοίξετε το παράθυρο προεπισκόπησης εκτύπωσης, πατήστε το εικονίδιο της Βασικής γραμμής εργαλείων.

Όταν μπαίνουμε στο παράθυρο προεπισκόπησης, εμφανίζεται η γραμμή εργαλείων προεπισκόπησης. Χρησιμοποιώντας αυτήν τη γραμμή εργαλείων μπορούμε να ελέγξουμε την προβολή και την πλοήγηση στο έγγραφο. Οι διαθέσιμες εντολές εξηγούνται παρακάτω:

Εικονίδια Εντολές

'Ελεγχος της διάταξης προεπισκόπησης

  1. Μιας ΣελίδαςSingle Page View
  2. Δύο Σελίδων
  3. Βιβλίου
  4. Πολλαπλων ΣελίδωνMultiple Page View

Πλοήγηση στο έγγραφο

  1. Πρώτη Σελίδα
  2. Προηγούμενη Σελίδα
  3. Μετάβαση σε Σελίδα
  4. Επόμεν Σελίδα
  5. Τελευταία Σελίδα

Έλέγχος εστίασης

  1. Σμίκρυνση
  2. Εστίαση σε ποσοστό
  3. Μεγένθυση

  1. Εκτύπωση εγγράφου
  2. Προβολή σε Πλήρη Οθόνη

Έξοδος από την προεπισκόπηση

Αφού βεβαιωθούμε με την προεπισκόπηση για το αποτέλεσμα μπορούνε να εκτυπώσουμε το έγγραφό μας ή να κανουμε έξοδο από την προεπισκόπιση και να επιστρέψουμε στην επεξεργασία του κειμένου.

Εκτύπωση

Όταν τελικά αποφασίσουμε να εκτυπώσουμε εμφανίζεται το παράθυρο διαλόγου εκτύπωσης με το οποίο μπορούμε να ορίσουμε διάφορες επιλογές εκτύπωσης.

Καρτέλα Γενικά

Εκτυπωτής

Επιλέξτε τον εκτυπωτή όταν υπάρχουν πολλοί εκτυπωτές εγκατεστημένοι στο σύστημά μας. Εδώ εμφανίζονται ακόμη και εικονικοί εκυτπώνουν σε μορφή αρχείου και όχι σε πραγματικό χαρτί.

Περιοχή και Αντίγραφα

Η προεπιλογή είναι να εκτυπώνετε όλες τις σελίδες, αλλά μπορούμε να καθορίσουμε να εκτυπώσουμε συγκεκριμένες σελίδες (π.χ. 1, 4, 11) ή ένα τμήμα ενός εγγράφου (π.χ. 5-15). Μπορούμε επίσης να καθορίσουμε την εκτύπωση πολλαπλών αντιγράφων.

Καρτέλα Διάταξη σελίδας

Διάταξη

Μπορούμε να ρυθμίσουμε την εκτύπωση πολλαπλών σελίδων ανά φύλλο χαρτιού. Όπως φαίνεται και στην προηγούμενη εικόνα, όταν έχουμε διάταξη σε 2 σελίδες τότε θα εκτυπωθούν δυο σελίδες σε κάθε φύλλο χαρτιού. Παρατηρήστε ότι σε αυτή την περίπτωση ο προσανατολισμός αλλάζει σε οριζόντιο και φυσικά η κάθε σελίδα μικραίνει ώστε να χωρέσουν και οι δυο σε μία. Η προεπιλογμένη διάταξη είναι πάντα 1 σελίδα ανά φύλλο.

Καρτέλα Επιλογές

Με την επιλογή Εκτύπωση σε αρχείο μπορούνε αντί να εκτυπώσουμε να μετατρέψουμε την εκτύπωση σε αρχείο pdf ή postscript (ps).  Οι υπόλοιπες επιλογε αφορούν ρυθμίσεις του χαρτιού εκτύπωσης.

Last modified: Tuesday, 13 March 2018, 9:54 PM