Ένα συχνό λάθος στην επεξεργασία κειμένου είναι η χρήση κενών γραμμών για την εξαναγκασμό μιας νέας γραμμής ή σελίδας. Η Αλλαγή Σελίδας και Γραμμής είναι πρακτικά μικρά χαρακτηριστικά κάθε εφαρμογής επεξεργασίας κειμένου που δυστυχώς οι περισσότεροι χρήστες αγνοούν την ύπαρξή τους. Μάθετε πώς να τις χρησιμοποιήσετε σωστά και θα ξεχωρίσετε από το πλήθος των μέτριων χρηστών.

Αλλαγή σελίδας

Η Αλλαγή σελίδας είναι ένας ειδικός χαρακτήρας που εισάγεται από έναν επεξεργαστή κειμένου όπως τον Writer και σηματοδοτεί το τέλος της τρέχουσας σελίδας. Σε περιπτώσεις που χρειάζεται να ξεκινήσετε το κείμενο σε μια νέα σελίδα, όπως για παράδειγμα στην αρχή ενός νέου κεφαλαίου, εισαγάγετε Αλλαγή σελίδας στο σημείο που θέλετε να ξεκινήσει η νέα σελίδα.

Μην πληκτρολογείτε επανειλημμένα το πλήκτρο Enter μέχρι να ξεκινήσει μια νέα σελίδα. Εάν προσθέσετε αργότερα κείμενο πριν από τις κενές γραμμές, τότε θα πρέπει να διορθώσετε με μη αυτόματο τρόπο όλες τις υπόλοιπες σελίδες. Φανταστείτε αυτό να συμβαίνει σε ένα έγγραφο 100 σελίδων!

Εισαγωγή και διαγραφή αλλαγής σελίδας

Για να εισαγάγετε μια χειροκίνητη αλλαγή σελίδας

  1. Τοποθετήσετε τον δρομέα στο τέλος του κειμένου όπου θέλετε να ξεκινήσει η νέα σελίδα.
  2. Πατήστε Ctrl + Enter ή την εντολή του μενού Εισαγωγή > Αλλαγή Σελίδας

Για να διαγράψετε ένα χειροκίνητο σπάσιμο σελίδας

  1. Τοποθετήσετε τον δρομέα μπροστά από τον πρώτο χαρακτήρα στη σελίδα που ακολουθεί την αλλαγή σελίδας.
  2. Πατήστε Backspace.

Αλλαγή γραμμής

Η Αλλαγή γραμμής (Line Break) είναι ένας ειδικός χαρακτήρας που εισάγεται από έναν επεξεργαστή κειμένου όπως τον Writer που δημιουργεί μια νέα γραμμή χωρίς όμως να δημιουργεί νέα παράγραφο.

Μια χρήση της αλλαγής γραμμής είναι όταν θέλουμε χωρίσουμε τις γραμμές χωρίς όμως να κληρονομήσουν τις ιδιότητες παραγράφου όπως απόσταση πάνω κα κάτω, κουκίες και αρίθμηση.

Εισαγωγή και διαγραφή αλλαγής γραμμής

Για να εισαγάγετε Αλλαγή Γραμμής πληκτρολογήστε Shift + Enter

Για να διαγράψετε πατήστε το πλήκτρο Backspace

Εμφάνιση των χαρακτήρων Αλλαγής Σελίδας και Γραμμής

Για την Απόκρυψη ή Προβολή των μη εκτυπώσιμων χαρακτήρων αλλαγής σελίδας και γραμμής κάντε κλικ στο εικονίδιο στη Βασική εργαλειοθήκη.

Last modified: Sunday, 4 March 2018, 5:50 PM