Οι κεφαλίδες είναι τμήματα ενός εγγράφου που εμφανίζονται πάντα στην κορυφή μιας σελίδας, τα υποσέλιδα εμφανίζονται στο κάτω μέρος μιας σελίδας. Τυπικά οι κεφαλίδες και τα υποσέλιδα εμφανίζουν γενικές πληροφορίες όπως τον τίτλο του εγγράφου, το όνομα του κεφαλαίου, τον αριθμό της σελίδας, το όνομα του δημιουργού κ.λπ.

Οι κεφαλίδες και τα υποσέλιδα μπορούν να σας βοηθήσουν να κρατήσετε μεγάλα έγγραφα οργανωμένα και να διευκολύνετε στην πλοήγηση. Κανονικά, το κείμενο που εισάγεται στη κεφαλίδα ή το υποσέλιδο θα εμφανίζεται σε κάθε σελίδα του εγγράφου, αλλά μπορείτε να ορίσετε ξεχωριστή κεφαλίδα και υποσέλιδο για μια ενότητα ενός εγγράφου (για παράδειγμα την πρώτη σελίδα).

Δημιουργία κεφαλίδων και υποσέλιδων

Απευθείας στο έγγραφο

Η πιο απλή μέθοδος για την εισαγωγή μιας κεφαλίδας είναι

  1. Κάντε κλικ στο επάνω μέρος της περιοχής κειμένου και όταν εμφανιστεί ο δείκτης κεφαλίδας
  2. Κάντε κλικ στο εικονίδιο +.

Τώρα μπορείτε να πληκτρολογήσετε και να μοροφοποιήσετε το κείμενο της κεφαλίδας.

Για να εισαγάγετε ένα υποσέλιδο ακολουθήστε τα ίδια βήματα κάνοντας κλικ στο κάτω μέρος της περιοχής κειμένου για να εμφανίσετε το δείκτη υποσέλιδου.

Με το παράθυρο μορφοποίησης Σελίδας

Με αυτήν τη μέθοδο μπορείτε να δημιουργήσετε κεφαλίδες και υποσέλιδο με μερικές προηγμένες επιλογές. Ανοίξτε το παράθυρο διαλόγου Τεχνοτροπία Σελίδας και ενεργοποιήστε την κεφαλίδα και / ή το υποσέλιδο.

Το ίδιο περιεχόμενο αριστερά / δεξιά

Αν καταργήσετε την επιλογή αυτή, μπορείτε να καθορίσετε ξεχωριστές κεφαλίδες για τις σελίδες αριστερά και δεξιά. Αυτό είναι χρήσιμο για παράδειγμα στην εκτύπωση βιβλίων.

Το ίδιο περιεχόμενο στην πρώτη σελίδα

Η κατάργηση της επιλογής αυτής σάς επιτρέπει να ορίσετε μια διαφορετική κεφαλίδα για την πρώτη σελίδα του εγγράφου. Για παράδειγμα, εάν η πρώτη σελίδα περιέχει το εξώφυλλο για ένα έγγραφο, μπορούμε να αλλάξουμε ή και να σβήσουμε το κείμενο της κεφαλίδας μόνο για το εξώφυλλο.

Όλα τα παραπάνω ισχύουν και για το υποσέλιδο.

Διαμορφώστε τις κεφαλίδες και το υποσέλιδο

Κάνοντας κλικ σε ένα σημάδι κεφαλίδας ανοίγει ένα μενού περιβάλλοντος με τις ακόλουθες εντολές

  • Μορφοποίηση κεφαλίδας. Ανοίγει την καρτέλα Κεφαλίδα στο παράθυρο στυλ σελίδας
  • Περίγραμμα και παρασκήνιο. Ορίστε περιγράμματα και χρώμα ή φόντο για την επικεφαλίδα
  • Διαγραφή κεφαλίδας. Αφαιρέστε την κεφαλίδα

Τα παραπάνω ισχύουν φυσικά και για την περιοχή υποσέλιδου.

Μορφοποίηση κειμένου σε κεφαλίδες και υποσέλιδα

Το κείμενο μέσα στις κεφαλίδες και τα υποσέλιδα μορφοποιείται ως κανονικό κείμενο χρησιμοποιώντας εντολές μορφοποίησης χαρακτήρων και παραγράφων.

Πεδία σε κεφαλίδες και υποσέλιδα

Πληροφορίες όπως ο τίτλος του εγγράφου, οι τίτλοι των κεφαλαίων και οι αριθμοί σελίδων, οι οποίοι συχνά εμφανίζονται σε κεφαλίδες και υποσέλιδα, προστίθενται καλύτερα ως πεδία. Θα μάθετε περισσότερα σχετικά με τα πεδία σε μελλοντικό μαθήμα. Στην επόμενη ενότητα θα μάθετε πώς μπορείτε να προσθέσετε αριθμούς σελίδων σε κεφαλίδες και υποσέλιδα.

Last modified: Saturday, 3 March 2018, 9:32 PM