Μπορείτε να εφαρμόσετε περίγραμμα και φόντο σε σελίδες του Writer όπως και σε παραγράφους και άλλα στοιχεία. Το φόντο και τα περιγράμματα της σελίδας συμπληρώνουν την περιοχή μέσα στα περιθώρια, συμπεριλαμβανομένης της κεφαλίδας ή του υποσέλιδου (αν υπάρχει).

Περιγράμματα

Για να επεξεργαστείτε το περίγραμμα σελίδας, κάντε κλικ στο εικονίδιο στη περιοχή Σελίδα της Πλευρικής στήλης για να ανοίξετε το παράθυρο διαλόγου Τεχνοτροπία σελίδας και επιλέξτε την καρτέλα Περιγράμματα.

Σε αυτό το παράθυρο μπορείτε να ορίσετε τις ρυθμίσεις παραθύρων όπως:

  • Διάταξη γραμμών
  • Στυλ, πλάτος και χρώμα γραμμής
  • Σκιά
  • Απόσταση από τα περιεχόμενα

Για να ορίσετε πιο σύνθετες ρυθμίσεις διάταξης γραμμής, κάντε κλικ στο πλαίσιο Καθορισμένο από το Χρήστη για να ορίσετε τη διάταξη που θέλετε.

Φόντο

Περιοχή φόντου

Για να ορίσετε το φόντο της σελίδας ανοίξτε το παράθυρο διαλόγου Τεχνοτροπία σελίδας και επιλέξτε την καρτέλα Περιοχή. Εδώ μπορείτε να επιλέξετε μία από τις επιλογές φόντου (Xρώμα, Διαβάθμιση, Γραμμοσκίαση, Ψηφιογραφία.

Με την επιλογή Ψηφιογραφία μπορείτε να ορίσετε ένα γραφικό ως εικόνα φόντου.

Διαφάνεια

Το φόντο σε μια σελίδα είναι πολύ πιθανόν να κάνει το κείμενο δυσανάγνωστο. Σε αυτή τη περίπτωση, μπορείτε να ορίσετε διαφάνεια στο φόντο. Κάντε κλικ στην καρτέλα Διαφάνεια και αλλάξτε τη τιμή της διαφάνειας.

Παράδειγμα σελίδας με χρώμα φόντου και περιγράμματα

Τύποος φόντου: Χρώμα
Διαφάνεια: 50%
Διάταξη γραμμών περιγράμματος: Αριστερά και Δεξιά
Απόσταση περιγράμματος από τα περιεχόμενα: 1cm
Last modified: Saturday, 3 March 2018, 5:07 PM