Όταν προσθέτετε μια εικόνα σε ένα έγγραφο κειμένου, πρέπει να επιλέξετε πώς να την τοποθετήσετε σε σχέση με το κείμενο και άλλες εικόνες. Η τοποθέτηση των εικόνων πολλές φορές προκαλεί σύγχυση τόσο για τους άπειρους όσο και για τους έμπειρους χρήστες.

Η τοποθέτηση μιας εικόνας ελέγχεται από τέσσερις ρυθμίσεις:

  1. Αναδίπλωση κειμένου
  2. Στοίχιση
  3. Αγκύρωση
  4. Τακτοποίηση

Αναδίπλωση κειμένου

Η αναδίπλωση κειμένου αναφέρεται στη σχέση εικόνων με το περιβάλλον κείμενο, που μπορεί να τυλίγεται γύρω από το γραφικό σε μία ή και στις δύο πλευρές, να είναι επικαλυμμένο πίσω ή μπροστά από το γραφικό ή να αντιμετωπίζει το γραφικό ως ξεχωριστή παράγραφο ή χαρακτήρα.

ΑναδίπλωσηΠεριγραφήΠαράδειγμα

Ανενεργή

Το κείμενο τοποθετείται πάνω και κάτω από την εικόνα, αλλά όχι σε κάθε πλευρά της. Αυτός είναι ο πιο κοινός τύπος αναδίπλωσης και ο πιο εύκολος στη χρήση.

Σελίδας

Το κείμενο αναδιπλώνεται γύρω από την εικόνα. Η μετακίνηση της εικόνας προκαλεί αναδιάταξη του κειμένου ώστε να γεμίσει το χώρο προς τα αριστερά και προς τα δεξιά.

Βέλτιση

Η Βέλτιστη αναδίπλωση εμποδίζει την τοποθέτηση κειμένου στο πλάι της εικόνας, εάν η απόσταση μεταξύ της εικόνας και του περιθωρίου είναι μικρότερη από 2 cm.

Δια μέσου

Η η εικόνα τοποθετείται  μπροστά από το κείμενο. Αυτή η επιλογή θα πρέπει να χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με τη ρύθμιση διαφάνειας εικόνας, προκειμένου να γίνει ορατό το κείμενο κάτω από την εικόνα.

 

Στοίχιση

Η στοίχιση αναφέρεται στην οριζόντια ή κάθετη τοποθέτηση μιας εικόνας σε σχέση με το επιλεγμένο σημείο αγκύρωσης. Για να στοιχίσετε μια εικόνα, χρησιμοποιήστε τα κουμπιά οριζόντιας και κάθετης στοίχισης της εργαλειοθήκης Πλαίσιο.

Αγκύρωση

Η αγκύρωση αναφέρεται στο σημείο αναφοράς για μιας εικόνας ή ενός αντικειμένου γενικά. Μια εικόνα έχει πάντα ένα σημείο αγκύρωσης το οποίο εμφανίζεται με το εικονίδιο . Για να ορίσετε τον τύπο αγκύρωσης, κάντε κλικ στο κουμπί αγκύρωσης στη γραμμή εργαλείων Πλάσιο και επιλέξτε έναν από τους τρόπους αγκύρωσης.

ΑγκύρωσηΠεριγραφήΠαράδειγμα
Στη Σελίδα Το γραφικό διατηρεί την ίδια θέση σε σχέση με τα περιθώρια της σελίδας. Δεν μετακινείται καθώς προσθέτετε ή διαγράφετε κείμενο ή άλλες εικόνες

Στη Παράγραφο
Το γραφικό σχετίζεται με μια παράγραφο και κινείται με την παράγραφο. Αυτή η μέθοδος είναι και η πιο κοινή.
Ως Χαρακτήρας Το γραφικό τοποθετείται στο κείμενο όπως οποιοσδήποτε άλλος χαρακτήρας και επομένως επηρεάζει το ύψος της γραμμής κειμένου. Το γραφικό μετακινείται με την παράγραφο καθώς προσθέτετε ή διαγράφετε κείμενο πριν από την παράγραφο. Αυτή η μέθοδος είναι χρήσιμη για την προσθήκη ενός μικρού εικονιδίου σε μια πρόταση.

Διάταξη

Η διάταξη ρυθμίζει τον τρόπο με τον οποίο οι εικόνες στοιβάζονται η μια πάνω στον άλλη ή σε σχέση με το κείμενο. Η μετακίνηση μιας εικόνας στα επίπεδα διάταξης γίνεται με τα κουμπιά της εργαλειοθήκης Πλαίσιο που φαίνονται παρακάτω.

  • Μεταφορά μπροστά. Φέρνει το αντικείμενο στο πιο πάνω επίπεδο.
  • Μεταφορά πίσω. Φέρνει το αντικείμενο στο πιο κάτω επίπεδο.
  • Μπροστά ένα. Μετακινεί το αντικείμενο ένα επίπεδο μπρος.
  • Πίσω ένα. Μετακινεί το αντικείμενο ένα επίπεδο πίσω.

Last modified: Thursday, 8 March 2018, 6:10 PM