Μπορείτε να βρείτε βοήθεια για τη χρήση του LibreOffice με διάφορους τρόπους. Μέσα στην εφαρμογή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το σύστημα βοήθειας εάν είναι εγκατεστημένο ή να βρείτε βοήθεια σε πόρους στο διαδίκτυο.

Σύστημα βοήθειας

Το LibreOffice συνοδεύεται από ένα εκτεταμένο σύστημα βοήθειας. Αυτή είναι η πρώτη γραμμή υποστήριξης για τη χρήση του LibreOffice. Για να εμφανίσετε το σύστημα Βοήθειας, πατήστε F1 ή επιλέξτε Βοήθεια LibreOffice από το μενού Βοήθεια.

Αν δεν έχετε εγκατεστημένη τη βοήθεια εκτός σύνδεσης στον υπολογιστή σας, το προεπιλεγμένο πρόγραμμα περιήγησης θα ανοίξει μια σελίδα στο wiki του LibreOffice εάν είστε συνδεδεμένοι στο Internet. Διαφορετικά θα ανοίξει το παράθυρο βοήθειας του LibreOffice.

Συμβουλές (tooltips)

Για γρήγορες συμβουλές, τοποθετήστε το δείκτη του ποντικιού πάνω από οποιοδήποτε από τα εικονίδια για να δείτε ένα μικρό κουτί (tooltip) με μια σύντομη επεξήγηση της λειτουργίας του εικονιδίου.

Εκτεταμένες συμβουλές

Για να λάβετε περισσότερες λεπτομέρειες στις συμβουλές, ενεργοποιήστε την επιλογή Εκτεταμένες Συμβουλές. Από το κεντρικό μενού επιλέξτε Εργαλεία> Επιλογές> και στη κατηγορία LibreOffice > Γενικά ενεργοποιήστε τις εκτεταμένες συμβουλές.

Εργαλείο Τι είναι αυτό

Για μια πιο λεπτομερή επεξήγηση, επιλέξτε από το κεντρικό μενού Βοήθεια > Τι είναι αυτό και κρατήστε το δείκτη πάνω από το εικονίδιο που θέλετε βοήθεια.

Διαδικτυακή βοήθεια

Online σύστημα βοήθειας

https://help.libreoffice.org/

Ask LibreOffice

Ερωτήσεις και απαντήσεις από την κοινότητα LibreOffice

https://ask.libreoffice.org/en/questions/

Τεκμηρίωση

Οδηγούς χρήσης, οδηγίες και άλλα έγγραφα

https://documentation.libreoffice.org/

Συχνές ερωτήσεις (FAQ)

Απαντήσεις σε συνήθεις ερωτήσεις

https://wiki.documentfoundation.org/Faq

Last modified: Sunday, 18 February 2018, 11:31 AM