Στο Draw, μπορείτε να συνδέσετε δυο οποιαδήποτε σχήματα με μια γραμμή που ονομάζεται γραμμή σύνδεσης. Όταν σχεδιάζετε μια γραμμή σύνδεσης μεταξύ σχημάτων, τότε η γραμμή θα συνδεθεί με ένα σημείο κόλλησης σε κάθε σχήμα. Αυτές οι λειτουργίες μας είναι ιδιαίτερα χρήσιμες στη δημιουργία διαγραμμάτων γιατί μπορούμε να μετακινήσουμε τα σχήματα χωρίς να χαλάνε οι συνδέσεις μεταξύ τους.

Σημεία κόλλησης

Όλα τα αντικείμενα Draw έχουν προκαθορισμένα σημεία κόλλησης, τα οποία συνήθως δεν εμφανίζονται. Τα σημεία κόλλησης γίνονται ορατά όταν επιλέγεται το εικονίδιο Γραμμή σύνδεσης στην εργαλειοθήκη Σχεδίαση. Τα περισσότερα αντικείμενα έχουν τέσσερα σημεία κόλλησης. Μπορείτε να προσθέσετε περισσότερα σημεία και να τα προσαρμόσετε χρησιμοποιώντας την εργαλειοθήκη Σημεία κόλλησης (Προβολή > Εργαλειοθήκες > Σημεία προσκόλλησης).

Τα σημεία κόλλησης δεν είναι τα ίδια με τις λαβές επιλογής ενός αντικειμένου. Οι λαβές αυτές είναι για τη μετακίνηση ή την αλλαγή του σχήματος. Τα σημεία κόλλησης χρησιμοποιούνται για τη σταθεροποίηση ή την κόλληση μιας γραμμής σύνδεσης σε ένα αντικείμενο, έτσι ώστε όταν το αντικείμενο κινείται, η σύνδεση να παραμένει σταθερή στο αντικείμενο.

Σύνδεσμοι

Οι σύνδεσμοι είναι γραμμές ή βέλη των οποίων τα άκρα κολλάνε αυτόματα σε ένα σημείο κόλλησης ενός αντικειμένου. Οι σύνδεσμοι είναι ιδιαίτερα χρήσιμοι για τη δημιουργία οργανογραμμάτων, διαγραμμάτων ροής και εννοιολογικών χαρτών. Όταν τα αντικείμενα μετακινούνται ή επανατοποθετούνται, οι σύνδεσμοι παραμένουν σταθεροί στα σημεία κόλλησης.

Το Draw προσφέρει μια σειρά διαφορετικών γραμμών και λειτουργιών σύνδεσης. Στην εργαλειοθήκη Σχεδίαση, κάντε κλικ στο μικρό τρίγωνο δίπλα στο εικονίδιο Γραμμή σύνδεσης για να ανοίξετε την εργαλειοθήκη των συνδέσεων. Επιλέξτε το είδος σύνδεσης και σύρετε με το ποντίκι για να ενώσετε δύο σχήματα στα σημεία κόλλησης.

Διαγράμματα ροής

Για να σχεδιάσετε διαγράμματα ροής, το Draw διαθέτει μια εργαλειοθήκη που περιλαμβάνει μια μεγάλη ποικιλία σχημάτων ειδικά για αυτό το είδος διαγραμμάτων. Κάντε κλικ στο μικρό τρίγωνο στα δεξιά του εικονιδίου διαγράμματος ροής της εργαλειοθήκη Σχεδίαση για να ανοίξετε το αναπτυσσόμενο πίνακα με τα σχήματα. Σημειώστε ότι αυτό το εικονίδιο αλλάζει σχήμα ανάλογα με το τελευταίο σχήμα που χρησιμοποιήθηκε.

Ένα παράδειγμα ενός διαγράμματος ροής φαίνεται στην παρακάτω εικόνα.

Συμβουλές για διαγράμματα ροής

  • Προσθέστε κείμενο σε κάθε σχήμα του διαγράμματος για να αναγνωρίζετε εύκολα το σκοπό του στο διάγραμμα.
  • Χρησιμοποιήστε πάντοτε γραμμές σύνδεσης. Αυτό επιτρέπει την επανατοποθέτηση ενός αντικειμένου διατηρώντας ταυτόχρονα τις συνδέσεις με τα άλλα αντικείμενα του διαγράμματος.
  • Χρησιμοποιήστε τις λειτουργίες εστίασης, πλέγματος και κόλλησης στο πλέγμα για να διευκολυνθείτε στην τοποθέτηση αντικειμένων.
  • Χρησιμοποιήστε τις λειτουργίες στοίχισης και κατανομής για να δώσετε στο διάγραμμα ροής σας μια πιο επαγγελματική εμφάνιση.
  • Αντιγράψτε ένα υπάρχον σχήμα ή αντικείμενο όταν έχει το ίδιο σχήμα και μέγεθος με αυτό που θέλετε να σχεδιάσετε.

Οργανογράμματα

Το Draw δεν διαθέτει ειδική εργαλειοθήκη για τα οργανογράμματα γιατί απλά αυτά τα διαγράμματα δημιουργούνται εύκολα χρησιμοποιώντας βασικά σχήματα, σχήματα διαγράμματος ροής και γραμμές σύνδεσης. Η ιεραρχία ενός οργανισμού, δηλώνεται εύκολα χρησιμοποιώντας σκίαση ή / και χρώμα στα σχήματα του οργανογράμματος. Ένα παράδειγμα οργανογράμματος φαίνεται παρακάτω.

Last modified: Monday, 7 May 2018, 2:46 PM