Το Impress μπορεί να δημιουργήσει αυτόματα ένα φωτογραφικό λεύκωμα (photo album) από ένα σύνολο εικόνων, συνήθως με μία φωτογραφία ανά διαφάνεια. Για παράδειγμα, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα άλμπουμ με τις φωτογραφίες από τις πρόσφατες διακοπές σας σε ένα αρχείο παρουσίασης.

Δημιουργία λευκώματος

Πριν ξεκινήσετε καλό θα είναι να συγκεντρώστε όλες τις φωτογραφίες σε ένα φάκελο. Για να εισαγάγετε τις εικόνες και να δημιουργήσετε αυτόματα διαφάνειες στην παρουσίασή σας:

1. Ανοίξτε μια υπάρχουσα ή κενή παρουσίαση.

2. Μεταβείτε στη διαφάνεια που προηγείται του άλμπουμ φωτογραφιών.

3. Επιλέξτε Εισαγωγή > Πολυμέσα> Φωτογραφικό λέυκωμα από το κεντρικό μενού.

4. Στο παράθυρο διαλόγου Δημιουργία φωτογραφικής συλλογής, κάντε κλικ στο κουμπί Προσθήκη.

5. Όταν ανοίξει το πρόγραμμα περιήγησης αρχείων εντοπίστε τις εικόνες που θέλετε να εισαγάγετε. Θυμηθείτε ότι με το πλήκτρο SHIFT κάνετε συνεχόμενη επιλογή ενώ με το πλήκτρο CTRL επιλέγετε μη συνεχόμενα αρχεία από τη λίστα. Όταν επιλέξετε τις εικόνες κάντε κλικ στο κουμπί Άνοιγμα για να προσθέσετε τα αρχεία στη συλλογή φωτογραφιών.

6. Το παράθυρο Δημιουργία φωτογραφικής συλλογής εμφανίζεται και πάλι με τη λίστα των εικόνων που μόλις εισάγατε. Δημιουργήστε την απαιτούμενη ακολουθία αφαιρώντας εικόνες ή μετακινώντας τις προς τα πάνω ή προς τα κάτω στη λίστα. Προαιρετικά μπορείτε να ρυθμίσετε τον αριθμό των εικόνων ανά διαφάνεια στο πλαίσιο λίστας Διάταξη διαφάνειας. Η επιλογή Προσθήκη τίτλου σε κάθε διαφάνεια θα προσθέσει ένα πλαίσιο κειμένου σε κάθε διαφάνεια για να βάλετε λεζάντα σε κάθε εικόνα. Όταν η ακολουθία εικόνων είναι έτοιμη, κάντε κλικ στην επιλογή Εισαγωγή διαφανειών.

7. Το Impress θα δημιουργήσει τις διαφάνειες και θα εισάγει τις εικόνες αυτόματα. Το πλήθος των νέων διαφανειών εξαρτάται από τον αριθμό εικόνων ανά διαφάνεια που ορίσατε στο προηγούμενο βήμα. Εαν είχατε ορίσει τίτλους θα πρέπει να συμπληρώσετε τα πλαίσια κειμένου με τη λεζάντα για κάθε διαφάνεια.

Βελτιώστε το άλμπουμ φωτογραφιών

Για να κάνετε το άλμπουμ φωτογραφιών σας πιο ελκυστικό προτείνονται οι παρακάτω βελτιώσεις:

  • Προσθέστε μια διαφάνεια τίτλου στην αρχή της παρουσίασης
  • Εφαρμόστε ένα χρώμα φόντου σε όλες τις διαφάνειες
  • Προσθέσετε (το ίδιο) εφέ αυτόματης εναλλαγή σε όλες τις διαφάνειες.
  • Προσθέστε μια μουσική υπόκρουση. Για να επιτευχθεί αυτό, απλά προσθέστε ένα μουσικό αρχείο ως εφέ μετάβασης στην πρώτη διαφάνεια.

Last modified: Friday, 4 May 2018, 12:26 AM