Η πραγματική δύναμη της χρήσης τεχνοτροπιών βρίσκεται στη δυνατότητα τροποποίησης ή ενημέρωσης προκαθορισμένων στυλ ανάλογα με τις ανάγκες σας και δημιουργίας νέων προσαρμοσμένων στυλ για τα έγγραφά σας.

Τροποποίηση στυλ

Για να τροποποιήσετε γρήγορα ένα υπάρχον στυλ παραγράφου:

Κάντε κλικ οπουδήποτε μέσα στην παράγραφο. Βεβαιωθείτε ότι το τρέχον στυλ εμφανίζεται στο κουμπί λίστας στη γραμμή εργαλείων. Ας τροποποιήσουμε για παράδειγμα το στυλ Σώμα κειμένου.

Μορφοποιήστε την παράγραφο σας σύμφωνα με το πως θέλετε να είναι. Αλλάξτε διάστιχο, περιθωρία, διαστήμα παραγράφων, ευθυγράμμιση κλπ. Για να μορφοποιήσετε χαρακτήρες, επιλέξτε όλο το κείμενο μέσα στην παράγραφο. Αλλαξτε γραμματοσειρά, μεγέθους, έντονη ή πλάγια γραφή, χρώμα κλπ.

Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί στυλ ενημέρωσης για να ενημερώσετε το στυλ. Το τροποποιημένο στυλ ενημερώνεται στη συνέχεια σε όλες τις παραγράφους με στυλ Σώμα κειμένου.

Το παράθυρο Τεχνοτροπία παραγράφου

Για περισσότερες ρυθμίσεις και επιλογές μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το παράθυρο Τεχνοτροπία παραγράφου. Για να ανοίξετε αυτό το παράθυρο, κάντε δεξί κλικ οπουδήποτε σε μια παράγραφο και επιλέξτε Επεξεργασία τεχνοτροπία παραγράφου από το μενού περιβάλλοντος.

Αυτή η εντολή εμφανίζει το Παράθυρο Τεχνοτροπία παραγράφου. Το τρέχον στυλ εμφανίζεται στο πεδίο Όνομα στην καρτέλα Οργανωτής.

Περιηγηθείτε στις καρτέλες για να αλλάξετε τις επιλογές μορφοποίησης παραγράφων και χαρακτήρων για ένα επιλεγμένο στυλ. Παρατηρήστε στην καρτέλα Οργανωτής ότι ένα στυλ έχει ένα γονικό στυλ από το οποίο κληρονομεί τις ιδιότητες. Ένα στυλ έχει επίσης ένα επόμενο στυλ, το οποίο είναι το προεπιλεγμένο στυλ κατά τη δημιουργία μιας νέας παραγράφου μετά.

Όταν ενημερώνετε ένα στυλ στο Writer, αυτό επηρεάζει μόνο το τρέχον έγγραφο. Τα νέα ή υπάρχοντα έγγραφα διατηρούν τις προεπιλεγμένες ιδιότητες για κάθε στυλ.

Δημιουργία προσαρμοσμένου στυλ

Αντί να τροποποιήσετε τα προκαθορισμένα στυλ, μπορεί να θέλετε να προσθέσετε κάποια νέα στυλ. Μπορείτε να το κάνετε αυτό χρησιμοποιώντας είτε το παράθυρο διαλόγου Τεχνοτροπία παραγράφου είτε το εργαλείο Νέα Τεχνοτροπία από επιλογή.

Νέο στυλ από το παράθυρο διαλόγου Τεχνοτροπία παραγράφου

Για να δημιουργήσετε ένα νέο στυλ χρησιμοποιώντας το παράθυρο διαλόγου Τεχνοτροπία παραγράφου:

Κάντε δεξί κλικ στο γονικό στυλ στη λίστα τεχνοτροπίών στην πλευρική στήλη. Επιλέξτε Δημιουργία από το αναδυόμενο μενού. Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το κουμπί Νέα τεχνοτροπία από τη γραμμή εργαλείων Μορφοποίηση.

Στην καρτέλα Οργανωτής πληκτρολογήστε ένα όνομα για το νέο σας προσαρμοσμένο στυλ. Το παράθυρο διαλόγου και οι επιλογές είναι οι ίδια για τον ορισμό νέων στυλ όπως και για την τροποποίηση των υφιστάμενων στυλ.

Μόλις δημιουργηθεί ένα νέο στυλ, προστίθεται στη λίστα διαθέσιμων στυλ για το έγγραφο, μπορείτε να το εφαρμόσετε σε άλλες παραγράφους με τον ίδιο τρόπο όπως και με τα προκαθορισμένα στυλ.

Δημιουργία νέου στυλ από μια επιλογή

Μπορείτε να δημιουργήσετε ένα νέο στυλ αντιγράφοντας μια υπάρχουσα μορφοποίηση που έχετε ήδη εφαρμόσει σε μια παράγραφο. Για παράδειγμα, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα νέο στυλ παραγράφου με χρώμα φόντου.

Κάντε κλικ στην παράγραφο από την οποία θέλετε να αντιγράψετε το στυλ, για παράδειγμα, σε μια παράγραφο στην οποία εφαρμόσατε άμεση μορφοποίηση.

Κάντε κλικ στο βέλος δίπλα στο εικονίδιο Νέο τεχνοτροπία από επιλογή και επιλέξτε Νέα τεχνοτροπία από το υπομενού.

Πληκτρολογήστε ένα όνομα στο πλαίσιο Όνομα στυλ. Το πλαίσιο λίστας εμφανίζει τα ονόματα των υπαρχόντων προσαρμοσμένων στυλ του επιλεγμένου τύπου.

Χρησιμοποιώντας τη μεταφορά και απόθεση

Επιλέξετε όλο το κείμενο στην παράγραφο την οποία έχετε μορφοποιήσει κατάλληλα.

Με το δείκτη το ποντικιού μεταφέρετε και σύρετέ την στη περιοχή Τεχνοτροπία και μορφοποιηση της Πλευρικής στήλης. Δώστε ένα όνομα στη νέα τεχνοτροπία. Το νέο σας στυλ έχει δημιουργηθεί και μπορείτε να το εφαρμόσετε σε άλλες παραγράφους με τον ίδιο τρόπο όπως με τα προκαθορισμένα στυλ.

Τροποποιήστε ή διαγράψτε ένα προσαρμοσμένο στυλ

Για να τροποποιήσετε ή να διαγράψετε ένα προσαρμοσμένο στυλ κάντε δεξί κλικ σε ένα στυλ για να ανοίξετε το μενού περιβάλλοντος. Σημειώστε ότι δεν μπορείτε να διαγράψετε προκαθορισμένα στυλ. Με τον ίδιο τρόπο μπορείτε να τροποποιήσετε οποιοδήποτε στυλ στο έγγραφό σας.

Last modified: Monday, 30 April 2018, 7:00 PM