Σε ένα έγγραφο συγγραφέα σχεδόν όλο το κείμενο είναι παράγραφοι, ακόμη και οι τίτλοι και οι επικεφαλίδες. Επομένως, όταν χρησιμοποιείτε τεχνοτροπίες, εργάζεστε κυρίως με τεχνοτροπίες παραγράφων.

Τεχνοτροπίες παραγράφων

Κατά τη σύνταξη ενός εγγράφου, το πιο συνηθισμένο είδος τεχνοτροπίας είναι η τεχνοτροπία παραγράφου. Ανάλογα με το ρόλο της παραγράφου στο κείμενο οι βασικοί τύποι τεχνοτροπιών παραγράφου είναι:

Προεπιλεγμένη τεχνοτροπία

Αυτό είναι το βασικό στυλ για όλα τα στυλ παραγράφου. Κανονικά θα πρέπει να αποφύγετε τη χρήση αυτού του στυλ και δεν πρέπει να το τροποποιήσετε. Όλα τα άλλα στυλ κληρονομούν ιδιότητες από αυτή την τεχνοτροπίας.

Τίτλος

Χρησιμοποιείται για τον τίτλο ενός εγγράφου

Υπότιτλος

Χρησιμοποιείται για τον υπότιτλο ενός εγγράφου

Οι επικεφαλίδες 1, 2, 3, 4 ...

Οι επικεφαλίδες ορίζουν ενότητες στο έγγραφό σας. Χρησιμοποιήστε τις επικεφαλίδες για να διαρθρώσετε τα έγγραφά σας με κεφάλαια, τμήματα ή χρησιμοποιήστε ως τίτλους ώστε να καθορίσετε μέρη του κειμένου σας.

Σώμα κειμένου

Χρησιμοποιήστε αυτό το στυλ για το κύριο περιεχόμενο σε ένα έγγραφο (κείμενο και παραγράφους).

Παραθέσεις

Μια παράθεση είναι ένα απόσπασμα κειμένου από άλλο συντάκτη που συμπεριλαμβάνουμε σε ένα έγγραφο. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το στυλ παράθεσης για να δώσετε έμφαση σε ένα κείμενο.

Προμορφοποιημένο κείμενο

Χρησιμοποιήστε αυτό το στυλ για να εισαγάγετε κώδικα (html, python, κτλ) στο έγγραφό σας.

Προβολή του τρέχοντος στυλ

Για να δείτε ποιο στυλ χρησιμοποιεί μια παράγραφο, απλώς κάντε κλικ οπουδήποτε εντός της παραγράφου και το όνομα στυλ εμφανίζεται στη λίστα τεχνοτροπιών στη βασική γραμμή εργαλείων. Επίσης η τρέχουσα τεχνοτροπία εμφανίζεται και στη γραμμή κατάστασης.

Εφαρμογή τεχνοτροπίας

Για να εφαρμόσετε ένα στυλ παραγράφου, κάντε πρώτα κλικ οπουδήποτε μέσα στην παράγραφο και χρησιμοποιήστε μία από τις ακόλουθες μεθόδους.

Αναδυόμενη λίστα τεχνοτροπιών παραγράφων

Αυτή είναι η πιο γρήγορη μέθοδος για την εφαρμογή ενός στυλ παραγράφου. Ωστόσο, δεν εμφανίζονται όλα τα διαθέσιμα στυλ. Εσείς απλά επιλέξτε το στυλ και εφαρμόστε το. Αυτή η λίστα εμφανίζει αρχικά τα πιο βασικά στυλ. Η λίστα ενημερώνεται με οποιοδήποτε άλλο στυλ προσθέτετε στο τρέχον έγγραφο.

Μενού τεχνοτροπίες

Από το Υπομενού τεχνοτροπίες, έχετε πρόσβαση σε βασική στυλ παραγράφων και χαρακτήρων.

Καρτέλα Τεχνοτροπία και μορφοποίηση στην πλευρική στήλη

Για να ανοίξετε αυτό το παράθυρο, κάντε κλικ στο κουμπί Τεχνοτροπία και μορφοποίηση της Πλευρικής Στήλης. Στη συνέχεια, επιλέξτε την κατηγορία Τεχνοτροπίες παραγράφων.

Σε αυτό το παράθυρο μπορείτε να δείτε όλες τις διαθέσιμες τεχνοτροπίες παραγράφου. Για να εφαρμόσετε ένα στυλ από τη λίστα, κάντε διπλό κλικ στο επιλεγμένο στυλ.

Last modified: Sunday, 29 April 2018, 11:38 PM