Οι υποσημειώσεις και οι σημειώσεις είναι ουσιαστικά αναφορές σε πρόσθετες πληροφορίες που βρίσκονται στο κάτω μέρος του εγγράφου. Οι υποσημειώσεις εμφανίζονται στο κάτω μέρος της σελίδας στην οποία αναφέρονται. Οι τελικές σημειώσεις συλλέγονται στο τέλος ενός εγγράφου.

Το κείμενο που εμφανίζεται στην παρακάτω εικόνα έχει δύο αναφορές, αριθμημένες 1 και 2, με υποσημειώσεις που εμφανίζονται στο κάτω μέρος της σελίδας.

Υποσημειώσεις vs Σημειώσεων τέλους

Εάν το κείμενο της σημείωσης είναι αρκετά μεγάλο, ίσως είναι πιο κατάλληλο να το προσθέσετε ως σημείωση τέλους. Ομοίως για τις αναφορές, όπου ο αναγνώστης είναι πιο πιθανό να χρειαστεί αυτές τις πληροφορίες αφού έχουν διαβάσει το έγγραφό σας, αυτές πάλι θα πρέπει να προστεθούν ως τελικές σημειώσεις. Οι υποσημειώσεις είναι κατάλληλες για μικρές αναφορές που πρέπει να διαβάσει ο αναγνώστης άμεσα.

Εισαγωγή σημειώσεων

Για να εισαγάγετε μια υποσημείωση ή μια σημείωση τέλους:

  1. Κάντε κλικ δίπλα στο κείμενο που θέλετε να αναφέρετε.
  2. Κάντε κλικ στο κουμπί υποσημείωσης ή σημείωσης τέλους στη Βασική γραμμή εργαλείων.
  3. Ο δρομέας θα μετακινηθεί στην περιοχή σημειώσεων, ζητώντας σας να πληκτρολογήσετε το κείμενο αναφοράς.

Τώρα η αναφορά θα εμφανιστεί στο κείμενό σας με έναν αριθμό. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τον αριθμό ως σύνδεσμο προς την υποσημείωση ή την τελική σημείωση.

Διαγραφή σημειώσεων

Για να διαγράψετε μια υποσημείωση ή σημείωση τέλους, απλά διαγράψετε τον αριθμό αναφοράς μέσα στο κυρίως κείμενο του εγγράφου, όχι την πραγματική περιοχή σημειώσεων.

Last modified: Tuesday, 13 March 2018, 9:55 PM