Εναλλακτικά αναφέρεται και σύνδεσμος, ένας υπερ-σύνδεσμος (hyperlink) είναι ένα κείμενο ή ένα γραφικό σε ένα έγγραφο που συνδέεται με έναν πόρο, όπως μια διεύθυνση ιστοσελίδας ή ένα αρχείο. Ο Παγκόσμιοσς Ιστός (World Wide Web) αποτελείται από υπερσυνδέσμους που συνδέουν τρισεκατομμύρια σελίδων και αρχείων μεταξύ τους.

Δημιουργία υπερσυνδέσμων

Όταν πληκτρολογήσουμε μια διευθύνση ιστότοπου ή ένα URL γενικά, ο Writer δημιουργεί αυτόματα έναν υπερ-σύνδεσμο και εφαρμόζει αντίστοιχη μορφοποίηση (συνήθως χρώμα και υπογράμμιση).

Για να δημιουργήσετε με μη αυτόματο τρόπο μια υπερσύνδεση, επιλέξτε το κείμενο και στη συνέχεια κάντε κλικ στο κουμπί για να εμφανιστεί το παράθυρο διαλόγου Υπερσύνδεσμος.

Ορίστε τον προορισμό τη διεύθυνση ιστού ή το URL και κάντε κλικ στο κουμπί OK. Μπορείτε παρόμοια να δημιουργήσετε υπερσύνδεσμο σε διευθυνση emai ή έγγραφο του υπολογιστή σας.

Επεξεργασία υπερσυνδέσμου

Με δεξί κλικ στο κείμενο που περιέχει τον υπεσύνδεσμο εμφανίζεται το μενού περιβάλλοντος όπου μπορείτε να κάνετε αφαίρεση ή επεξεργασία.

Υπερσύνδεσμοι σε εικόνες

Εκτός από το κείμενο, μπορείτε να δημιουργήσετε υπερσυνδέσμους σε εικόνες και άλλα αντικείμενα Writer. Η διαδικασία είναι παρόμοια, επιλέξτε την εικόνα, κάντε κλικ στο κουμπί Υπερσύνδεσμος και πληκτρολογήστε τον σύνδεσμο στο παράθυρο διαλόγου.

Καταργήστε μια υπερ-σύνδεση από μια εικόνα

Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε έναν υπερσύνδεσμο σε γραφικό με το μενού περιβάλλοντος όπως με το κείμενο. Αντ 'αυτού, κάντε διπλό κλικ στην εικόνα για να εμφανιστεί το παράθυρο διαλόγου Εικόνα, και από την καρτέλα Υπερσύνδεσμος διαγράψτε απλά το URL.

Ενεργοποίηση υπερσυνδέσμων

Για να ενεργοποιήσουμε έναν υπερσύνδεσμο στο έγγραφό μας πρέπει να πατήσουμε κρατημένο το πλήκτρο CTRL καθώς κάνουμε κλικ σε αυτόν

Last modified: Tuesday, 13 March 2018, 9:55 PM