Σε επίσημα και μεγάλα έγγραφα θα πρέπει κανονικά να εμφανίσετε τον τρέχοντα αριθμό σελίδας στην κεφαλίδα ή το υποσέλιδο. Αντί να πληκτρολογείτε κάθε αριθμό σελίδας, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε τα ειδικά πεδία ώστε να αφήσετε το LibreOffice να εμφανίσει αυτόματα τους αριθμούς.

Απλή Αρίθμηση Σελίδων

Αρχικά δημιουργήστε μια κεφαλίδα ή υποσέλιδο όπου θα εμφανίζεται η αρίθμηση σελίδων. Για να εισαγάγετε το πεδίο αριθμού σελίδας, κάντε κλικ στο εικονίδιο  Εισαγωγή Πεδίου της βασικής γραμμής εργαλείων και επιλέξτε το πεδίο Αριθμός σελίδας.

Ο αριθμός σελίδας εμφανίζεται με γκρίζο φόντο. Όλα τα πεδία στο Writer εμφανίζονται με γκρίζο φόντο ώστε να ξεχωρίζουν από το κανονικό κείμενο. Το γκρίζο φόντο δεν δεν εκτυπώνεται. Το πεδίο αριθμού σελίδας εμφανίζει αυτόματα τον αριθμό της τρέχουσας σελίδας.

Αφού εισάγετε το πεδίο αριθμού σελίδας στην Κεφαλίδα ή το Υποσελίδο, θα εμφαμίζεται η αρίθμιση σε όλες τις σελίδες.

Σύνθετη αρίθμιση σελίδων

Υπάρχουν πολλές ενδιαφέρουσες παραλλαγές που μπορείτε να εφαρμόσετε σε μια κεφαλίδα ή υποσέλιδο χρησιμοποιώντας πεδία αριθμών σελίδων και κείμενο. Για παράδειγμα, για να επιτευχθεί μια κεφαλίδα όπως το ακόλουθο παράδειγμα:

  1. Πληκτρολογήστε το κείμενο "Αγαπημένα Ποιήματαr"
  2. Πληκτρολογήστε το κείμενο "Σελίδα"
  3. Εισαγάγετε το πεδίο Αριθμός σελίδας
  4. Πληκτρολογήστε το κείμενο "από"
  5. Εισαγάγετε το πεδίο  Αριθμός Σελίδων

Για να στοιχίσετε προς τα δεξιά την αρίθμηση σελίδων, τοποθετείστε τον δρομέα στην αρχή του κειμένου "Σελίδα..." και εισάγετε χαρακτήρες TAB.

Απενεργοποίηση αρίθμησης στην πρώτη σελίδα

Μερικές φορές η πρώτη σελίδα ενός εγγράφου περιέχει ένα εξώφυλλο και δεν θέλουμε να εμφανίζεται η αρίθμηση σελίδων στην κεφαλίδα ή το υποσέλιδο. Ένας τρόπος για να επιτευχθεί αυτό είναι να θέσουμε διαφορετικό περιεχόμενο στην κεφαλίδα ή υποσέλιδο της πρώτης σελίδας

1. Ανοίξετε την καρτέλα μορφοποίησης κεφαλίδας ή υποσέλιδου

2. Απενεργοποιήστε την επιλογή Ίδιο περιεχόμενο στην πρώτη σελίδα

Στη συνέχεια, μπορείτε να επεξεργαστείτε τα περιεχόμενα της κεφαλίδας ή υποσέλιδου πρώτης σελίδας ώστε να διαγράψετε την αρίθμηση σελίδων ή το σύνολο των περιεχομένων.

Προσοχή, μη διαγράψετε την κεφαλίδα ή το υποσέλιδο, μόνο τα περιεχόμενα.

Last modified: Sunday, 4 March 2018, 2:54 PM