Μηνύματα

Αποστολή μηνυμάτων

Για να στείλετε μήνυμα σε μεμονωμένο άτομο:
  • στο παράθυρο "Μηνύματα" επιλέξτε την καρτέλα "Αναζήτηση" προκειμένου να εντοπίσετε το άτομο στο οποίο επιθυμείτε να στείλετε το μήνυμα - αν είναι αναγκαίο, επιλέξτε "μόνο στα μαθήματα μου" - και κάνετε κλικ στο όνομά του (εναλλακτικά ανα το άτομο είναι συνδεδεμένο την ίδια στιγμή με εσάς, δηλαδή εμφανίζεται στη λίστα "συνδεδεμένοι χρήστες" απλά κάνετε κλικ στο φάκελλο "αποστολή μηνύματος" που βρίσκεται δίπλα στο όνομά του)
  • Πληκτρολογήστε το μήνυμα στο αναδυόμενο παράθυρο και αφού το ολοκληρώσετε, επιλέξτε "αποστολή μηνύματος"
Για να στείλτε μήνυμα σε πολλαπλούς παραλήπτες:
  • επιλέξτε από το μπλοκ "Άτομα" κάνετε κλικ στο "Συμμετέχοντες" ώστε να εμφανιστεί η λίστα με τους συμμετέχοντες στο μάθημα
  • επιλέξτε τους συμμετέχοντες που επιθυμείτε από τη λίστα ή επιλέξτε "επιλογή όλων" (στο τέλος της λίστας)
  • επιλέξτε "προσθήκη/αποστολή μηνύματος" από το αναδυόμενο μενού "με τους επιλεγμένους χρήστες"
  • πληκτρολογήστε το μήνυμα στο αναδυόμενο παράθυρο και όταν το ολοκληρώσετε επιλέξτε "Προεπισκόπηση"
  • τέλος επιλέξτε "Αποστολή"

Αναζήτηση μηνυμάτων

Εκτός από την επιλογή Αναζήτηση επαφής, υπάρχει και η επιλογή Αναζήτηση μηνύματος με τη χρήση λέξεων κλειδιών ή συγκεκριμένα μηνύματα από ή προς εσάς, ενώ επίσης μπορείτε να προσθέσετε στην αναζήτηση άτομα που έχετε αποκλείσει από τις επαφές σας.

Διαχείριση περιεχομένου
Μπορείτε να προσθέσετε άτομα στη λίστα επαφών σας (ή να τα αποκλείσετε από τις επαφές σας) επιλέγοντας το εικονίδιο "Προσθήκη επαφής" (ή αντίστοιχα "Αποκλεισμός επαφής") που βρίσκεται δίπλα από το όνομα κάθε επαφής στο παράθυρο Μηνύματα.
Εξ ορισμού, η λίστα επαφών είναι κενή. Προκειμένου να στείλετε ένα μήνυμα ή να δημιουργήσετε μία συντόμευση κάποιας επαφής επιλέξτε την καρτέλα "Αναζήτηση".

Ιστορικό μηνυμάτων
Έχετε τη δυνατότητα να εντοπίσετε ένα καταχωριμένο μήνυμα που έχετε αποστείλει ή έχετε λάβει από κάποιο άτομο, επιλέγοντας το εικονίδιο "Ιστορικό" που βρίσκεται δίπλα από το όνομα του ατόμου στο παράθυρο Μηνύματα.

Ρυθμίσεις μηνυμάτων
Οι ρυθμίσεις των μηνυμάτων μπορούν να τροποποιηθούν από την καρτέλα Ρυθμίσεις στο παράθυρο Μηνύματα.
Από εκεί μπορείτε να επιλέξετε να εμφανίζεται ένα αναδυόμενο παράθυρο κάθε φορά που λαμβάνετε ένα νέο μήνυμα, να εποκλείετε μηνύματα από άτομα που δεν περιλαμβάνονται στη λίστα επαφών σας, να υπάρχει ηχητική ειδοποίηση κάθε φορά που λαμβάνετε ένα νέο μήνυμα, να μπορείτε να χρησιμοποιείτε έναν HTML editor ή ακόμα να μπορείτε να λαμβάνετε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ακόμα και όταν δεν είστε συνδεδεμένοι.

Σημείωση: Εχετε τη δυνατότητα να ορίσετε διαφορετικό λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου όπου θα λαμβάνετε αντίγραφα των μηνυμάτων από αυτό που έχετε δηλώσει στο προφίλ σας.

μετάφραση του: http://docs.moodle.org/en/Messages
Last modified: Thursday, 25 July 2013, 3:56 AM