Ιστολόγιο

Η λέξη blog προέρχεται από τη σύντμηση των λέξεων "web log" και μεταφράζεται στα ελληνικά ως Ιστολόγιο "ημερολόγιο ιστού". Πρόκειται για μία μορφή ηλεκτρονικών ημερολογίων που χρησιμοποιούνται από εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, στα οποία καταγράφουν προσωπικά στοιχεία αλλά ταυτόχρονα επικοινωνούν με την οικογένεια και με φιλικά τους πρόσωπα. Τα Ιστολόγια οργανώνονται συνήθως ως μία χρονολογική σειρά καταχωρήσεων που προστίθενται από το δημιουργό του ιστολογίου. Τα Ιστολόγια δημιουργούνται κατά κύριο λόγο από ένα άτομο, αλλά υπάρχουν και περιπτώσεις που τα διαχειρίζονται ομάδες ανθρώπων.

Τα Ιστολόγια στο Moodle αφορούν τον κάθε χρήστη ξεχωριστά -κάθε χρήστης μπορεί να δημιουργήσει και να διαχειριστεί το δικό του Ιστολόγιο. Διαχειριστές, εκπαιδευτές και μαθητές μπορούν να προσθέσουν ετικέτες σε ένα Ιστολόγιο. Οι διαχειριστές μπορούν να δημιουργήσουν ετικέτες συστήματος, οι εκπαιδευτές ετικέτες μαθήματος και οι μαθητές μπορούν να δημιουργήσουν την προσωπική τους λίστα ετικετών.

Όταν δημιουργείται μία καταχώρηση ιστολογίου, κάθε χρήστης έχει τη δυνατότητα να επιλέξει ποιες ετικέτες επιθυμούν να συσχετίσουν με τη νέα καταχώρηση. Υπάρχει η δυνατότητα να επιλέξετε πολλαπλές ετικέτες. Επίσης, οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν σε ποιους θα είναι ορατό το Ιστολόγιο που έχουν προσθέσει (εξαρτάται βέβαια από τις ρυθμίσεις προβολής των ιστολογίων στο σύστημα).

μετάφραση του: http://docs.moodle.org/en/Blog




Μπλοκ ετικετών ιστολογίου

Ένα μπλοκ ετικετών ιστολογίου εμφανίζει τη λίστα με τις ετικέτες, στις οποίες το μέγεθος εμφάνισης (ουσιαστικά το μέγεθος της γραμματοσειράς) υποδεικνύει τη συχνότητα χρήσης κάθε ετικέτας. Οι ετικέτες που χρησιμοποιούνται συχνότερα εμφανίζονται με μεγαλύτερη γραμματοσειρά αντίθετα με αυτές που χρησιμοποιούνται λιγότερο συχνά. Αυτή η μορφή είναι γνωστή και με τον όρο "νέφος ετικετών" (tag cloud).


μετάφραση του: http://docs.moodle.org/en/Blog_Tags_block
Last modified: Thursday, 25 July 2013, 3:56 AM