Ημερολόγιο

Στο ημερολόγιο προβάλλονται τα εξής γεγονότα:
  • Γεγονότα συστήματος (τα γεγονότα είναι ορατά σε όλα τα μαθήματα - προστίθενται από όσους έχουν δικαιώματα διαχειριστή)
  • Γεγονότα μαθήματος (τα γεγονότα είναι ορατά μόνο από τα μέλη του εκάστοτε μαθήματος - προστίθενται από τους εκπαιδευτές)
  • Ομαδικά γεγονότα (τα γεγονότα είναι ορατά μόνο από τα μέλη της εκάστοτε ομάδας - προστίθενται από τους εκπαιδευτές)
  • Προσωπικά γεγονότα (πρόκειται για προσωπικά γεγονότα που μπορεί να προσθέσει ο εκάστοτε χρήστης /μαθητής - τα γεγονότα είναι ορατά μόνο από τον εκάστοτε μαθητή)
Τα γεγονότα προστίθενται στο ημερολόγιο και απευθύνονται σε μεμονωμένους χρήστες, σε συγκεκριμένες ομάδες ή στα μαθήματα. Επίσης, αν προσθέσετε προθεσμίες υποβολής εργασιών, ομάδων συζήτησης, κουιζ κ.α. εμφανίζονται αυτόματα στο μπλοκ Ημερολόγιο. Μπορείτε να δείτε προηγούμενους ή επόμενους μήνες στο ημερολόγιο, χρησιμοποιώντας τα βελάκια που υπάρχουν αριστερά και δεξιά του εκάστοτε μήνα. Για διευκόλυνση, είναι υπογραμμισμένη η τρέχουσα ημερομηνία. Για να εμφανίσετε ή να αποκρύψετε διάφορες κατηγορίες γεγονότων, κάνετε κλικ στο εικονίδιο του χρώματος που βρίσκεται κάτω από το ημερολόγιο. Με αυτό τον τρόπο γίνεται πιο κατανοητό το ημερολόγιο (ειδικά σε περιπτώσεις που υπάρχουν πολλά και διαφορετικά γεγονότα).

Για παράδειγμα, αν θέλετε να αποκρύψετε ημερομηνίες που σχετίζονται με τα γεγονότα μίας ομάδας (αφορούν δηλαδή κάποια από τις ομάδες μαθητών που έχετε δημιουργήσει), κάνετε κλικ στο "γεγονότα ομάδας" στο κάτω μέρος του ημερολογίου. Έτσι, θα αποκρύψετε όλα τα γεγονότα των ομάδων και το χρώμα που αντιστοιχεί σε αυτά τα γεγονότα θα εξαφανισθεί από το ημερολόγιο. Για να εμφανίσετε ξανά τα γεγονότα που μόλις αποκρύψατε, κάνετε πάλι κλικ στο "Γεγονότα ομάδων".

Τόσο η ημερήσια λεπτομερής εμφάνιση όσο και η μηνιαία, περιλαμβάνουν την επιλογή "Ιδιότητες" στην πάνω δεξιά πλευρά. Κάνοντας κλικ σε αυτή την επιλογή εμφανίζεται μία οθόνη που περιλαμβάνει τα εξής: Οι δύο τελευταίες ρυθμίσεις ("μέγιστος αριθμός επικείμενων γεγονότων" και "επισκόπηση επικείμενων γεγονότων") επηρεάζουν το πώς παρουσιάζονται οι πληροφορίες στο μπλοκ "επικείμενα γεγονότα". Έχετε τη δυνατότητα να μεταβάλλετε όλες τις ρυθμίσεις, έτσι ώστε να ανταποκρίνονται στις ανάγκες της τάξης σας. Όταν ολοκληρώσετε τις όποιες αλλαγές, πρέπει να επιλέξετε "αποθήκευση αλλαγών".

Τόσο η ημερήσια λεπτομερής εμφάνιση όσο και η μηνιαία, περιλαμβάνουν την επιλογή "Νέο γεγονός". Αυτή η επιλογή σας επιτρέπει να προσθέσετε χειροκίνητα νέα γεγονότα για τις τάξεις σας (να θυμάστε ότι το σύστημα προσθέτει αυτόματα νέες ημερομηνίες υποβολής ή ολοκλήρωσης εργασιών/κουιζ κ.α. κάθε φορά που προσθέτετε μία τέτοια δραστηριότητα στο μάθημα).

μετάφραση του: http://docs.moodle.org/en/Calendar